ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

 

dkretsis.jpg

 

 

      

 

 

  Οι Πανελλαδικοί διαγωνισμοί  Ταλέντα-Βραβεία «ΦΙΛΩΝΑ» (στην ποίηση, την πεζογραφία, τη ζωγραφική, τη μουσική)  ξεκίνησαν  το 1977 στον Πειραιά και δεν άργησαν να εξαπλωθούν σε Ελλάδα, Κύπρο και σ’ ολόκληρη την Υφήλιο, όπου υπήρχε δηλαδή, ελληνική παροικία.

     

 

 

 


               ΕΡΓΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΤΣΗ
    ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  ΛΟΝΔΙΝΟΥ

london2.jpg

 

 

Από το διαγωνισμό του 1979 εμφανίζονται τα πρώτα έργα και οι πρώτες διακρίσεις από Σχολεία της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού.

        Από τότε ακολούθησαν χιλιάδες συμμετοχές που μέσα τους έκρυβαν το πάθος του μετανάστη  προς την πατρίδα Ελλάδα και τον αγώνα του να κρατήσει στη σκέψη και την ψυχή του τα όσα είχε ζήσει αλλά και όσα είχε ακούσει από γονείς, συγγενείς και συμπατριώτες.

      

 

 

      

ΕΡΓΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ
 ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  ΛΟΝΔΙΝΟΥ

kypros.jpg

 

 

 

 

Πληθωρικό το αποτέλεσμα σε συγκομιδή  των εργασιών στα Γρφαεία του ΦΙΛΩΝΑ, που έφταναν για να αξιολογηθούν, σε όλους τους τομείς.

      

 

 

 

 

 

 

 

             ΕΡΓΟ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
                   ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

apokr.jpg΄

 

 

Τα παρόντα  Εργα ζωγραφικής,  δεν εκπροσωπούν παρά ένα ελαχιστότατο ποσοστό από τα   χιλιάδες έργα που υπάρχουν στο Αρχείο "ΦΙΛΩΝΑ".

   Ο ΦΙΛΩΝΑΣ δεν μένει παρατηρητής.
Φιλάσσει ως κειμήλια τα  χιλιάδες έργα των απόδημων Ελλήνων και τους καλεί να επικοινωνήσουν μαζί μας. 


επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:
210 62 18 615  & 693 62 18 615   &  στο
693 24 31 297

Επίσης στα e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. &
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2539

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 2323

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 2008

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα