ΜΟΥΣΙΚΗ 2013

 

Οι Μουσικοί διαγωνισμοί  «ΦΙΛΩΝΑ» (1977-2013)  στο πιάνο, την κιθάρα, τα έγχορδα, το κλασικό τραγούδι  κατάφεραν από τον πρώτο χρόνο διεξαγωγής τους να εισβάλουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα και να γίνουν Πανελλήνια γνωστοί  με την εκτός συναγωνισμού διάκριση,   ΒΡΑΒΕΙΟ και ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ,  του πρώτου μουσικού  ταλέντου στο πιάνο,  ΔΗΜΗΤΡΗ   ΣΓΟΥΡΟΥ.
 
   ΄Εκτοτε, οι διαγωνισμοί ανδρώνονται μαζί με το μικρό  «Παιδί Θαύμα» για ν’ αγκαλιάσουν κι άλλους,  πολλούς καλλιτέχνες μέχρι και σήμερα, που διαπρέπουν με το δικό τους τρόπο στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. 

 Με Επιτροπές αξιολόγησης που διασφαλίζουν το ακριβές αποτέλεσμα  της εικόνα του εξεταζόμενου την ώρα της εξέτασης και με την ευθύνη του γεννήτορα των μαθητικών διαγωνισμών  στην Ελλάδα, το «ΦΙΛΩΝΑ», προσπαθεί και επιτυγχάνει την διατήρηση των Αρχών του που δεν διέψευσαν την  ιστορία  των πενήντα χρόνων του!

     Συνεχίζοντας, εξ άλλου,  την αδιάβλητη κρίση του και συγχρόνως θέλοντας να προσφέρει την αρτιότερη   απόδοσης των συμμετεχόντων κατά τις ακροάσεις των διαγωνισμών του, διοργανώνει, πριν την διεξαγωγή τους, ΔΩΡΕΑΝ   ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ  ΠΙΑΝΟΥ, με την ευγενική και ανιδιοτελή συμπαράσταση των ΄Αρη Γαρουφαλή, Γιώργου Μάνεση (Αθήνα),Δόμνας Ευνουχίδου (Θεσσαλονίκη)  και ΄Εφης Παπαθωμαϊδου (Βόλο).

 Φίλοι μας, 

   Η νέα πεντηκονταετία, φέρνει το αντάμωμα του χθες και του σήμερα για να δημιουργήσει το Αύριο! Ελπίζοντας, να ανταποκριθούμε και σ΄αυτήν την πρόκληση,

   Σας ευχόμαστε το καλύτερο και σας περιμένουμε κοντά μας.

Μ.Κ.- Σ.

 

--------------

      Σε λίγο, με τη σταδιακή  μεταφορά βιογραφικών, φωτογραφιών και συνεντεύξεων διακριθέντων των  Μουσικών διαγωνισμών «ΦΙΛΩΝΑ», από την ίδρυσή τους έως και σήμερα, θα αποδειχθεί η απήχηση και η προσφορά τους στο νέο καλλιτέχνη.

    Η γνώμη  των επισκεπτών μας είναι καλοδεχούμενη.  Τα  e-mails μας, τα τηλέφωνά μας  καθώς και ο χώρος του feceBook  και του Τwiter  είναι στη διάθεσή σας.

     Παρακαλούμε τους  διακριθέντες & συμμετέχοντες, ιδιαίτερα των πρώτων χρόνων  των διαγωνισμών μας,  να επικοινωνήσουν μαζί μας. Θα μας βοηθήσουν στη δημιουργία των ειδικών αναφορών που ετοιμάζουμε για όσους μας τίμησαν με την όποια παρουσία τους.

                          

 

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2539

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 2324

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 2008

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα