ΠΟΙΗΣΗ

 

      Η Ελλάδα, θαρρείς πως γεννήθηκε για να κρύβει στην αγκαλιά της όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα κρατώντας τη συμμετρία των ιερών και οσίων που στεγάζονται κάτω από τον καθάριο ουρανό, τον  απαστράπτοντα ήλιο της  μα και τη μουντή χλωμόδη ή και άγρια εικόνα  που φέρνει τελικά την ισορροπία.

    Στην αγκαλιά αυτή των συναισθημάτων και αντιθέσεων  οι μικροί μαθητές, χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται, και οι μεγαλύτεροι ωθούμενοι από  τα σκιρτήματα της πρώτης εφηβείας βρήκαν διέξοδο μέσα από τους στίχους τους !    Μπήκαν στο στίβο, είτε για να δοκιμάσουν τις ποιητικές ικανότητές τους  ή  να εξωτερικεύσουν  τις σκέψεις τους  «χωρίς λογοκρισία»  από γονείς ή δασκάλους, κάνοντάς τις τραγούδι!

     Και το "τραγούδι" τους,  σαν ήταν  τρυφερό και γλυκό χάιδευε τις ψυχές των εξεταστών και διοργανωτών, σαν όμως σ’ έφερνε στην αντιπέρα όχθη, την αποτυχία, σ’ έκανε να νιώθεις ανίκανος και ένοχος, πολλές φορές,  γιατί δεν είχες τα μέσα να μετατρέψεις  το συναισθηματισμό και το παράπονό τους  σε δύναμη και αυτοπεποίθηση του εαυτού τους!.. Μια Ελλάδα τόσο μικρή, μα και τόσο "μεγάλη", δυστυχώς,  άφηνε άστεγη   την προοπτική  για μικρές ή μεγαλύτερες καρδιές που χτύπαγαν στο ρυθμό της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας!
     Πώς, αλήθεια, μπορούν να χαμογελούν ικανοποιημένοι κάποιοι;

  Μ.-Κ.Σ.

         ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ
        των Α΄ Διαγωνισμών  

ΤΑΛΕΝΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ  " Φ Ι Λ Ω Ν Α"

Εκτός Συναγωνισμού
η ΜΑΡΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ


oi protoi

Από Αριστερά: Θαλής Μενεξελής (Πιάνο-Α΄ΒΡΑΒΕΙΟ). Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου (ποίηση) και Δημήτρης Σγούρος (πιανο) ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.  Γιώργος Πιερράκος (Ζωγραφική)

Σημείωση: Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου είναι η γνωστή συγγραφέας αξιόλογων μυθιστορημάτων, με ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα του "Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα"!

  ΕΥΣΤΡΑΘΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

nomikos

Τιμήθηκε με ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΕΠΑΙΝΟ

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2542

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 2326

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 2011

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα