ΕΙΣΑΓΩΓΗ

       Η Βράβευση των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Σχολείων-Ωδείων, υπήρξε μια υποχρέωση του «ΦΙΛΩΝΑ» προς τους εκπαιδευτικούς που ακόμα και εκτός ωρών εργασίας προσπαθούν να μυήσουν τους μαθητές τους σε αξίες και ιδανικά όχι μόνο λεκτικά, εκπληρώνοντας μια τυπική εργασιακή υποχρέωση, αλλά δημιουργώντας ερεθίσματα μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις που καλλιεργούν την ψυχική, νοητική και αισθητική ισορροπία του ατόμου.

      Παρατηρήθηκε, δηλαδή, ότι σε ορισμένα Σχολεία της επικράτειας, σε όλους τους διαγωνισμούς, είχαν πάντοτε διακριθέντες μαθητές. Με διακριτικότητα, μάθαμε πως δεν ήταν σύμπτωση οι «εξαγωγή» ταλέντων, αλλά η σωστή γραμμή του Σχολείου και η σκληρή δουλειά των εκπαιδευτικών. Προσπαθήσαμε και γνωρίσαμε πολλούς από αυτούς  διαπιστώνοντας, ότι ο γνήσιος Πολιτισμός κρυβόταν μέσα σε κείνους τους Ιερούς Ναούς της Παιδείας, σε κείνους τους άγνωστους άοκνους καθηγητές, που, οι περισσότεροι, δεν δίσταζαν και από τον πενιχρό μισθό τους να προσφέρουν για χάρη των «παιδιών τους».

΄Ετσι, θέλοντας να αποκαλυφθούν οι σύγχρονοι ήρωες της παιδείας, δημιουργήθηκαν οι βραβεύσεις των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων "ΦΙΛΩΝΑ"

    Το Υπουργείο Παιδείας με Δ/ντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης τον κ. Σωτήρη Γκλαβά,  αγκάλιασε τη Νέα Δραστηριότητα και ακολούθησαν η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με Γ.Γ. τον κ. Μηχάλη Σιώψη, ο Δήμος Πειραιά με Δήμαρχο τον κ. Στέλιο Λογοθέτη, ο Μητροπολίτης  Πειραιά κ.κ. Καλλίνικο, ο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πειραιά, το Περιοδικό "Λημάνι" οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί   Σχολείων της Ελληνικής  Επικράτειας, της Κύπρου και των Ελληνικών Παροικιών μα πάνω απ΄όλους ο ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ "ΦΙΛΩΝΑ"  ΠΑΝΟΣ ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ, ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΕΙΑΡΑΙΑ, που έκανε τη διαφορά με την πολύπλευρη συμπαράστασή του,  στάθηκαν στο πλάι του «ΦΙΛΩΝΑ» αγκαλιάζοντας την ξεχωριστή καινούργια δραστηριότητά του.

       Στις επόμενες αναφορές , μπορείτε να διαπιστώσετε όχι μόνο την αποδοχή  του διαγωνισμού των "ΠΟΛΙΤΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ "ΦΙΛΩΝΑ"  αλλά να θαυμάσετε  ΕΚΕΙΝΟΥΣ , τους αφανείς ήρωες ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  που αγωνίζονται για τη διάδοση των ΙΔΕΩΝ  και τη ΔΙΑΣΩΣΗ του  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , που στις μέρες μας   ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΤΑΙ !

ΨΗΛΑ, λοιπον, ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ  ! Μπορεί να ζούμε το τέλος του Φθινόπωρου, μπορεί να προσμένουμε έντρομοι τη ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ, μα ας μην ΞΕΧΝΑΜΕ πως η ΄Ανοιξη θαρθεί, γιατί όσο κι αν αργήσει  θα ξαναδούμε λουλούδια, θα ξανακούσουμε πουλιά!  ΓΙΑΤΙ ΘΕ ΄ΝΑΝΑΙ , ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ,  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΆ ! 

 

 Φίλοι μας,

Το Πνευματικό μας Κέντρο γιορτάζει εφέτος τα 50 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ κι εσείς, είστε έκομμάτι της επιτυχίας του!

Αν , είχατε λάβει μέρος σε κάποιας από τις δραστηριότητες του «ΦΙΛΩΝΑ», σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  τηλ: 693 24 31 297   -   693 62 18 615   & 210 62 18 615

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2539

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 2323

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 2008

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα