ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΙΝΝΙΣ

Mουσική Σχολή - Δημήτρη Φίννις

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ

logotipo.jpg

    Η Μουσική Σχολή ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΝΝΙΣ, ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2000 με πολλά και διαφορετικά τμήματα. Σκοπός εξαρχής ήταν να παρέχει αναγνωρισμένες σπουδές μουσικής στο νησί, σε ένα άρτια οργανωμένο χώρο, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

  Η αγάπη προς το παιδί στάθηκε πάντα  το έναυσμα για να λειτουργήσει και να δημιουργήσει μια μεγάλη "μουσική οικογένεια" ένα ζω ντανό οργανισμό που ζει, μεγαλώνει κι εξελίσσεται προς χάριν των νέων, της μουσικής και του Πολιτισμού

΄Ετσι κοιτώντας την πορεία των δέκα χρόνων, θα διαπιστώσει τις παρεχόμενες δυνατότητες στα παιδιά ώστε να έρθουν σε επαφή με τη μουσική, ώστε και να τη σπουδάσουν , αλλά και να αποτελεί η Σχολή βασικό παράγοντα του μουσικού γίγνεσθαι του νησιού.

Η Σχολή απαριθμεί στο ενεργητικό της πληθώρα εκδηλώσεων, πολιτιστικών διημέρων, μουσικών πλαισιώσεων και συνεργασιών με φορείς, Συλλόγους κλπ., εντός και εκτός Μυκόνου. Τις εκδηλώσεις επιμελείται καλλιτεχνικά ο Δημήτρης Φίννις, η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη για το κοινό ενώ οποιαδήποτε συμμετοχή και συνεργασία με φορείς και συλλόγους πάντα αφιλοκερδώς.

    fotofin.jpg                                                              

    Ο Δημήτρης Φίννις γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Cambridge της Αγγλίας ενώ από το 1992 κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. 
 Είναι Διπλωματούχος σολίστ στο πιάνο με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο και Πτυχιούχος καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών με Άριστα.      
  Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αγγλία σε ηλικία μόλις 5 ετών στο πιάνο και το βιολί υπό την αιγίδα του “The Royal Schools of Music”. Συνέχισε στο Βερολίνο με το διεθνούς φήμης καθηγητή P.Vladigerov και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα με καθηγητή το σολίστ και τζαζίστα Ι.Τερεζάκη.

    Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών πιάνου στο Cambridge της Αγγλίας , στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς καθώς και στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Παρνασσός». Ως πιανίστας έχει αποσπάσει πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό “Wantage Music Festival” της Νότιας Αγγλίας. Ως βιολονίστας έχει συμμετάσχει στη συμφωνική ορχήστρα του “Wantage” της Ν.Αγγλίας και στην κλασική ορχήστρα “Koenig Katherinas”στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. 

 

 eksofillo.jpg  Το Σεπτέμβριο του 2000 ίδρυσε τη Μουσική Σχολή Δημήτρη Φίννις με σκοπό να παρέχει αναγνωρισμένες σπουδές μουσικής ,  προσφέροντας ταυτόχρονα  δημιουργική διέξοδο σε παιδιά και μεγάλους και πολιτιστική ανάταση στα δρώμενα  του νησιού.
Παράλληλα, από  το 2001, συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια μουσικής Tango, αυτοσχεδιασμού Jazz, διεύθυνσης χορωδιών καθώς και σε Master classes στο πιάνο στην Ελλάδα και την Αγγλία.

  Ως μαέστρος έχει διευθύνει την παιδική και τη μικτή χορωδία της Σχολής του καθώς και το χορωδία του Ενιαίου Λυκείου Μυκόνου.   
 Από το 1995 ζει μόνιμα στη Μύκονο και είναι ενεργό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου ως συνθέτης πιανίστας και ερασιτέχνης ηθοποιός.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
Μικρό δείγμα, από τις πολυπληθείς εκδηλώσεις του Ωδείου, οι οποίες προσφέρθηκαν στο κοινό με ελεύθερη είσοδο

και με την προσφορά οικονομικής προσφοράς της Σχολής σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σημειώνουμε, ότι οι εκδηλώσεις συνοδεύονται, εκτός από το φωτογραφικό υλικό και με DVD, στα οποία εμφανίζεται η μουσική πληρότητά τους.

 

2010.3.jpg

 

 

Χορωδιακό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη
Τραγουδά η Μικτή Χορωδία της Σχολής

 

 

 2010.4.jpg 

Χορωδιακό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο 

 

 

2010.6.jpg 

  Από το 8ο Πολιτιστικό Διήμερο Μουσικής
 Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Απριλίου 2010

  Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο

 

 

2008.2.jpg

 

 

ΚΑΛΑΝΤΑ 2009

στους δρόμους της Μυκόνου 

  

 

 

  2008.3.jpg

    7ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
Πλήκτρα, Χορδές και νότες

Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαρτίου 2009
στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο

 

  2008.4.jpg

 ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

  Σάββατο, 11 Απριλίου 2009
Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο

 

 

2008.7.jpg

  

ΛΑΪΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ
 με τη λαϊκή ορχήστρα της Σχολής

 27-6-2009

  
 

2004.2.jpg

  Kατά τη διάρκεια των ετών 2004-2005, πραγματοκποιήθηκαν οι εκδηλώσεις:
1.  "BEAACH PARTY"  Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΑΝΒΜΕΡΙΤΙΚΑ  2004"

2. "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"
η ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΏΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟ 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Μυκόνου προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά το ταμείο τους και η συμμετοχή της Σχολής ήταν αφιλοκερδής.

3, "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ"  με μαθητές της Σχολής για προσφορά χρημάτων στο παιδικό χωριό SOS Βάρης.

2005.5.jpg4. "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΜΙΚΡΟΙ & ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" 
    (ΜΙΚΡΟΙ, με κλασσική συναυλία από παιδιά Δημοτικού και ΜΕΓΑΛΟΙ σε κλασσική συναυλία, από παιδιά 13ών ετών και άνω)..

5. " 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΙΝΝΙΣ", με συναυλία    της λαϊκής ορχήστρας της Σχολής καθώς και των 2 χορωδιών της .

    6. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΦΙΛΩΝΑ"   με βράβευση του μαθητή ΔΗΜΗΤΡΗ ΞΥΔΑΚΗ

7. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στους 11ους  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΥΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ   2005 με 3 Βραβεία και 2 Επαίνους σε μαθητές της Σχολής.

8. Συμμετοχή στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ"

9. "ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" με τη λαϊκή Ορχήστρα της Σχολής.

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2395

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 2090

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1838

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα