ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΦΙΑΛΤΕΣ

 της  Μαρίας  Κεράνη  - Σοφιανού
 προέδρου "ΦΙΛΩΝΑ"

 

 5/2/2012
   

 

 Μ’ ένα δάκρυ!  Ένα δάκρυ που κυλά από  πόνο , έναν πόνο που ‘ χει επίκεντρο  την ψυχή κι΄ένα μεγάλο ερωτηματικό. Γιατί!

 


1.jpg 

      

         Αλλιώς  ονειρευόμαστε τα εγκαίνια τής υπό νέα  μορφή ιστοσελίδας μας, όμως μας πρόλαβαν τα γεγονότα. Τα γεγονότα της παραδομένης πατρίδας στους κατακτητές από΄Ελληνες  ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
 
        Εν ψυχρώ  η δολοφονία   που ετοιμαζόταν από χρόνια. Εν ψυχρώ η εκτέλεση, εν ψυχρώ και η πορεία της νεκρώσιμης τελετής που ετοιμάζουν με τα δήθεν κροκοδείλια δάκρυα  οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι που ξεπούλησαν όχι μόνο την πατρώα ύλη αλλά και την ανθρώπινη υπόσταση, την ανθρώπινη ψυχή, την εθνική συνείδηση ξεφτίζοντας  την έννοια  ΕΘΝΟΣ, την έννοια ΠΑΤΡΙΔΑ, την έννοια ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντι στα κειμήλια που παραδόθηκαν αμαχητί από ανίερα χέρια  στο βωμό της ύλης, της δολοπλοκίας της δήθεν σύγχρονης ομοιομορφίας ! Πάτησαν σε στηρίγματα ηθικοπλαστικά που ως τέτοια, δεν είχαν την εξατομικευμένη ελευθερία του ατόμου αλλά την υποδούλωση και ταύτισή του με τον άγνωστο κόσμο που η σχεδίασή του πραγματοποιείται ραγδαία πλέον καταβροχθίζοντας και καταβαραθρώνοντας κάθε ηθικό ιδανικό!    

     ΄Εννοιες σαν την πατρίδα, τη θρησκεία, την οικογένεια ανατρέπονται. Αφαιρείται  το πλούσιο περιεχόμενό τους και  αντικαθίσταται με αδρανείς φαινομενικά ουσίες που όμως κρύβουν μέσα τους  εκρήξεις μεγατόνων.

Δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε συλλήβδην σ΄ αυτές και το περιεχόμενό τους. ΄Εχοντας όμως  την υποχρέωση να ενώσουμε τη φωνή μας με τους αντιδρώντες στον εξευτελισμό της χώρας μας θα προσπαθήσουμε  να προσφερθούμε στην πίστη της διάσωσής της, όχι σχολιάζοντας θέματα που άπτονται της ύλης αλλά της ηθικής υπόστασής της, ως ΄Ελληνες, που πιστεύουμε  στο όνομα ΕΛΛΑΣ (φως) και όχι προσαρμοζόμενοι στις ιδέες κάποιων  «ελλήνων» ελληνοφάγων, που τολμούν να ζητούν την αλλαγή του ονόματος  της, για να εξευμενιστεί η ιδέα που έχουν σχηματίσει οι «ευγενείς», «άμεμπτοι» προστάτες της !  

       Καμαρώναμε και συνεχίζουμε να καμαρώνουμε για τους απόδημους ΄Ελληνες. Τους αγνούς, τους υπέροχους που πάλεψαν να στήσουν νέα ζωή σε ξένους τόπους. Δεν θα πούμε όμως το ίδιο για τον κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, ο οποίος τόλμησε στις  5   Φεβρουαρίου (με δήλωσή του σε Ελληνικό κανάλι - ειδήσεις  των οκτώ -)  να προτείνει στον ΄Ελληνα την αλλαγή του ονόματος της Πατρίδας του! Και άλλοτε ο κύριος αυτός είχε προκαλέσει με τις δηλώσεις του,  μα στη σημερινή συγκυρία της μεγάλης κρίσης, σεβόμενος τις αντιξοότητες της πατρίδας, θα έπρεπε να εφαρμόσει   το  «κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν»!..

  
       Μάταια ο εν λόγω κύριος  προσπάθησε να δικαιολογήσει τη δήλωσή του την επόμενη ημέρα. Η ευφράδειά του έπεσε στο κενό για άλλη μια φορά.   Κι αυτό,  γιατί κε Χατζημαρκάκη,  Ελλάδα είναι ο Λαός της και ο κυρίαρχος Λαός δεν σας μοιάζει! Πετύχατε την άνοδο σας σε αξιώματα της Γερμανικής Πολιτείας ως  Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων.  Χαρείτε το κύριε, έως εκεί. Για μας,  είστε και σεις ένας από τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ της Ελλάδας μας, που με τη στάση σας επιβεβαιώνεται,  γι ακόμα μια φορά, ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Θα επαναληφθεί και τώρα κ. Χατζημαρκάκη,  γιατί η Ελλάδα θα ζήσει γιατί έχει ταχθεί να ΖΕΙ, όπως κι εσείς, που η εξέχουσα προσωπικότητά σας θα ταυτιστεί με την προδοσία σας σ’ Αυτήν! 

 

 Υ.Γ.  Οι εξηγήσεις του κ. Χατζημαρκάκη, θόλωσαν τα νερά της ουσίας των δηλώσεών του.
Εμάς, πάντως,   δεν κατάφεραν να μας πείσουν!..

 

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2421

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 2126

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 1882

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα