ΜΟΥΣΟΥΡΑ ΝΕΦΑΛΗ - ΠΙΑΝΙΣΤΑ

 

 

Μεγάλη διάκριση για την ταλαντούχα και πολυβραβευμένη πιανίστρια Νεφέλη Μούσουρα.  Στο διάστημα από 2-6 Δεκεμβρίου 2016, η Νεφέλη πήρε μέρος στον 10ο παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου «Campillos», που διεξήχθη στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Στον διαγωνισμό, πήραν μέρος 50 πιανίστες και πιανίστριες από όλο τον κόσμο, ηλικίας έως 30 ετών. Όχι μόνο από χώρες με μεγάλη παράδοση στην κλασική μουσική (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία  κ.ά.), αλλά και από χώρες όπως Η.Π.Α., Ιαπωνία, Νότια Κορέα, οι οποίες επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά στον πολιτισμό, απέχουν πολύ από τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα.

«Παλεύοντας» ουσιαστικά με μεγαθήρια, σ΄ έναν αγώνα  φαινομενικά άνισο, η Νεφέλη ερμηνεύοντας τη σύνθεση «Carnaval», του Ρ.Σούμαν, μάγεψε κριτές και κοινό και κατέκτησε την τρίτη θέση!

Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπική επιτυχία της Νεφέλης Μούσουρα, που αντανακλά και στη χώρα μας, η οποία «ακούγεται» θετικά στον παγκόσμιο χώρο της κλασικής μουσικής!

Πολλά συγχαρητήρια στη Νεφέλη Μούσουρα, είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες ή και μεγαλύτερες επιτυχίες .Της  το ευχόμαστε ολόψυχα!

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2607

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 2405

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 2072

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα