ΠΙΑΝΟ 2008

 

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

gerod.jpg

 

 Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , του Θεοδώρου και της Μαρίας ετών 12

«Ωδείο Φίλων Μουσικής Τέχνης"   Ωραιόκαστρο

Διδασκαλία, κ. Λίτσα Αντύπα

 

   Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι μαθητής της Στ΄ τάξης του δημοτικού στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος». Είναι το τρίτο έτος που σπουδάζει πιάνο.
    Από εφέτος παρακολουθεί μαθήματα στο  «Ωδείο Φίλων Μουσικής Τέχνης» στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης . Παράλληλα παρακολουθεί το ανάλογο πρόγραμμα θεωρίας και χορωδίας.
Συμμετέχει στις συναυλιακές εκδηλώσεις του Ωδείου αλλά και του σχολείου του.

 

pktheod.jpg

 ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ  ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
του Θεόδωρου και της Δέσποινας
Ετών  10,
Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας
Διδασκαλία , κ. ΄Ατζελα  Παπαδοπούλου

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ

 Η Βαλεντίνα, ξεκίνησε πιάνο 7 χρονών στο Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας. Σπουδάζει στην Α΄ τάξη Κατωτέρας με υποτροφία, την οποία κέρδισε στον ετήσιο διαγωνισμό που διεξάγεται για την κατηγορία της.
Στο διαγωνισμό πιάνου Χ.Ο.Ν. 2007 κέρδισε το Α΄βραβείο – Αριστείο και μετάλλιο της
Unesco.

΄Εχει λάβει πολλές φορές μέρος; Σε επίσημες συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας και σε συναυλίες της τάξης. Της αρέσει να μελετάει πιάνο και να ακούει κλασσική μουσική.

 ioann.jpg

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΙΩΑΝΝΟΥ   ΙΡΙΣ , του Κωνσταντίνου και της Βλασίας
Ετών 9
«Ωδείο Φίλων Μουσικής Τέχνης» , Ωραιόκαστρο

Διδασκαλία, κ. Λίτσα Αντύπα

   Η ΄Ιριδα, είναι μαθήτρια της Δ΄  Δημοτικού. Ξεκίνησε το πιάνο πριν από 2 χρόνια με καθηγήτρια  την κ. Λ. Αντύπα. Της αρέσει ο χορός και διδάσκεται αγγλικά.

    nikolop.jpg
   Α΄   ΕΠΑΙΝΟΣ
NIKOΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΤΑΤΙΑΝΑ
,
 
του Χρήστου και  της Μάρθας

ετών 8
Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας
Διδασκαλία, κ. Σμαράγδα Παντελάκου

 

       Η  Τατιάνα , γεννήθηκεστηνΑθήνα. Γράφεται στην  ηλικία των 6 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας, με την κ. Παντελάκου δασκάλα της. Τέλος Μαϊου του 2007 δίνει εξετάσεις και περνά στην Κατωτέρα Σχολή με ΄Αριστα και Διάκριση κερδίζοντας συγχρόνως και υποτροφία για το Σχολικό έτος 2007-2008.

pkadamant.jpg

 

Β ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ

  AΔΑΜΑΝΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ 
του Γεωργίου και της Χριστίνας

ετών 12

Δημοτικό Ωδείο Δράμας,

Διδασκαλία κ. Γιάννα Λύκοβα

 

        Η Ελένη, ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας σε ηλικία 8 ετών το 2003.    Σ’ αυτά τα χρόνια παρακολούθησε μαθήματα πιάνου με καθηγήτρια την κ.  Γ. Λύκοβα, θεωρίας και χορωδίας.   
Τη χρονιά που διανύουμε παρακολουθεί μαθήματα πιάνου στη  Γ΄ κατωτέρα ενώ ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007 μαθήματα Αρμονίας
Dictee-Solfege και ιστορίας της Μουσικής.
     Από το πρώτο κιόλας έτος της φοίτησής της έδωσε πολλές συναυλίες στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. ΄Εχει βραβευτεί 4 φορές ως μία από τις καλύτερες μαθήτριες του τμήματος πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.
To
2008,  έλαβε μέρος στο Σεμινάριο Πιάνου της Θεσσαλονίκης (ενταγμένο στο πρόγραμμα διαγωνισμών «ΦΙΛΩΝΑ») με την κ. Δόμνα Ευνουχίδου
.

 

kalpurtzi.jpg

  Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ

 ΚΑΛΠΟΥΡΤΖΗ ΣΟΦΙΑ
του Αντωνίου και της Ελένης
   ετών 12 
Μουσική Δημοτική Σχολή Μυκόνου  "Γεώργιος Αξιώτης" 
    
  διδασκαλία, κ. Βασιλική Νάσση

 

 Η Σοφία γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Μύκονο. Σπουδάζει πιάνο στη Μουσική Δημοτική Σχολή «Γεώργιος Αξιώτης» με καθηγήτρια την κ. Β. Νάσση  και βρίσκεται στη Β΄ Kατωτέρα. Παράλληλα σπουδάζει βιολί, όπου βρίσκεται επίσης στη Β΄ Kατωτέρα. Παρακολουθεί μαθήματα Γ΄ θεωρίας και Γ΄ σολφέζ και συμμετέχει στην παιδική χορωδία της σχολής. Η Σοφία επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο κατά την παρακολούθηση των μαθημάτων και αριστεύει στις εξετάσεις της.

 

agelop.jpg

 

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  
του Ιωάννη και της Διονυσίας ετών 12
Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Διδασκαλία κ. ΄Αννα Ασλανίδου

  Η ΄Αννα, παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο ασχολείται με τη θεωρία της μουσικής και διδάσκεται παραδοσιακό όργανο (Ούτι). Είναι μέλος της χορωδίας του Ωδείου της.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 kolasi.jpg                                             ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΛΑΣΗ - ΒΟΥΡΤΣΗ  Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

 
 

Η  Μαργαρίτα  Κολάση – Βούρτση γεννήθηκε στην Αθήνα και προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια.Από ηλικία πέντε ετών σπουδάζει πιάνο στο Εθνικό Ωδείο  με καθηγήτρια τη μητέρα της Βικτώρια Βούρτση και σήμερα βρίσκεται στο επίπεδο της Β΄ Μέσης. Παράλληλα σπουδάζει βιολοντσέλο στην τάξη της Όλγας Μπακμανίδη και βιολί στη τάξη της Λουντμίλλα Λιμόραβα.

Το 2006  λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο και Πανκύπριο Διαγωνισμό  «Ταλέντα – Βραβεία Φίλωνα» και αποσπά το Α΄ Βραβείο και χρυσό Μετάλλιο για την Α΄ Κατηγορία  Την ίδια χρονιά παίζει στον διεθνή διαγωνισμό με θέμα «Μουσική και Γή» στη Σόφια (Βουλγαρία) όπου τιμάται με ειδικό Βραβείο εξαιρετικά ταλαντούχου παιδιού. Το 2007 στον πανελλήνιο Διαγωνισμό ΧΟΝ, της απονέμεται το Α΄ Βραβείο, Αριστείο και χρυσό μετάλλιο  καθώς και το μετάλλιο της UNESCO. Έτυχε δε της υψηλότερης βαθμολογίας που δόθηκε σε διαγωνιζόμενο (20).

Έχει παίξει σε πολλές συναυλίες του Εθνικού Ωδείου (πιάνο και βιολοντσέλο). Επίσης έπαιξε σε συναυλίες διοργανωμένες από το Ωδείο Ι. Συγγελάκη, στο πλαίσιο των σεμιναρίων του πιανίστα και μαέστρου Δ.Τουφεξή, καθώς και στο Ωδείο «Μάντζαρος».

Το Ιανουάριο  2007 συμμετείχε στη μεγάλη εκδήλωση του Εθνικού Ωδείου για τον εορτασμό των 80 χρόνων του, στο Μουσείο Μπενάκη  (πιάνο και τσέλο) όπου ερμήνευσε έργα Μ. Καλομοίρη.

Επίσης, το καλοκαίρι συμμετείχε σε συναυλία σπουδαστών  στην Θερινή Ακαδημία του Κρατικού Ωδείου Β. Ελλάδος, στην Άφυτο Χαλκιδικής. Από τον διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) κ. Μ. Μιχαηλίδη προτείνεται η συμμετοχή της στην συναυλία εγκαινίων της νέας αίθουσας δοκιμών της ΚΟΘ όπου αποθεώνεται ερμηνεύοντας  κοντσέρτο MozartKV414 με αρχιμουσικό τον AndreaPestαlozza. Ως βραβευθείσα στη θερινή Ακαδημία της Αφύτου συμμετέχει στην εναρκτήρια συναυλία «Με τα Φτερά της Μουσικής» διοργανωμένη από το Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος.  Μία εμφάνισή της στην τηλεόραση σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τον Μάρτιο του 2008 στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό «Απόλλων» (UnescoN. Πειραιά και Νήσων) απέσπασε το 1ο Βραβείο στην Α΄ Κατηγορία (έως 16 ετών ). Το 2007 παρακολούθησε Σεμινάρια των  ΄Αρη Γαρουφαλή και Γιώργου Μάνεση. Είναι μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού στο Α΄ Δημόσιο Σχολείο Ν. Ψυχικού ενώ παράλληλα σπουδάζει Αγγλικά, Γερμανικά  και Γαλλικά.

 
ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

 

braun2.jpg

ΜΠΡΑΟΥΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

του Γεωργίου και της Γαμπριέλλα


                                      ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ                                          

Διδασκαλία, κ. Λουκία Φιλιππόνη και θεωρητικά, κ. Γρηγόριος Αϊβαζόπουλος

 Η Μαριάννα γεννήθηκε στην Αθήνα  και  ζει μόνιμα στην Αίγινα.  Ξεκίνησε το πιάνο σε ηλικία 6 ετών με καθηγητή τον Αθανάσιο Γκρόζα στο μέγαρο Γκρόζα Αίγινας όπου έκανε και τις πρώτες της εμφανίσεις.  Από το 2004 έως το 2006 ήταν μαθήτρια της Μαριάννας Αιβάζοβα   στο Ωδείο Athenaeum .

Στη συνέχεια  ήταν  για ένα χρόνο μαθήτρια της Ντόρας Μπακοπούλου.   Από το 2006 παρακολουθεί σεμινάρια με την καθηγήτρια Galinalwanzowa   στην Ακαδημία Hanns  Eisler του Βερολίνου. Τον Σεπτέμβριο του 2007 γράφτηκε στην τάξη της Λουκίας Φιλιππόνη στο Ωδείο Αθηνών.

Από την Αρχή των σπουδών της τα θεωρητικά μαθήματα έχει αναλάβει ο καθηγητής πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών Γρηγόριος Αϊβαζόπουλος.Το 2006 άρχισε μουσική δωματίου με τον βιολονίστα Ηλία Καντέσα.
Παίζει επίσης φλογέρα και το παραδοσιακό όργανο Σάζι. Κάθε χρόνο δίνει ένα ρεσιτάλ στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου στο Dusseldorf  της Γερμανίας. ΄Εχει εμφανιστεί σε μουσικές εκδηλώσεις στο Μορφωτικό σύλλογο και στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας. To
2008  έλαβε μέρος στο Σεμινάριο πιάνου της Αθήνας (ενταγμένο στο πρόγραμμα διαγωνισμών ΦΙΛΩΝΑ με τον ΄Αρη Γαρουφαλή) .

 nfoundas.jpg

 Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΦΟΥΝΤΑΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, του Ιωάννη και της Γεωργίας

ετών 14

Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, Διδασκαλία, κ. Μαρία Βέλμαχου

 

 


        Ο Παναγιώτης, εκδήλωσε τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες  από μικρή ηλικία. Με παρότρυνση του πατέρα του άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 8 ετών στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης με τη Μαρία Βέλμαχου.

Σημείωσε αλματώδη πρόοδο μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και έλαβε την ετήσια υποτροφία  στη μνήμη του Γεωργίου Φελούρη από το δεύτερο έτος φοίτησής του καθώς και για τα επόμενα 3 έτη.

Επίσης,  έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τη διακεκριμένη πιανίστα Ελένη Μουζάλα.

΄Εχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες του Ωδείου του, ενώ έχει παίξει πιάνο και  για το τοπικό κανάλι. Σκέφτεται σοβαρά τη μουσική και στοχεύει στην κατάκτηση υψηλού επιπέδου δεξιοτεχνίας και ερμηνευτικών ικανοτήτων.

karabas.jpg


Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - ΑΡΓΥΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΜΠΑΛΤΣΑΒΙΑΣ   ΣΠΥΡΙΔΩΝ
, του Γεράσιμου και της Ζωής

ετών 15

 διδασκαλία , κ. Νίκος Περάκης

 

Ο  Σπύρος,  γεννήθηκε στην Αθήνα και στα 7 του χρόνια η οικογένειά του μετακόμισε στα Χανιά, όπου και έκτοτε κατοικεί. ΄Αρχισε να ασχολείται με τη μουσική από την Ε΄ Δημοτικού. Κάνει ιδιαίτερα πιάνου με τον κ. Νίκο Περάκη. Το ρεπερτόριό του ξεκινά από την προκλασσική περίοδο (BACH) ως τη μοντέρνα (ΒΑΡΤΟΚ) αλλά και από μουσικούς όπως ο RayCharles

 To  καλοκαίρι του 2005 συμμετείχε στο καλοκαιρινό μουσικό σχολείο WALDENSchool, N.H.,USA  σε μαθήματα σύνθεσης και μουσικής θεωρίας. Πρόσφατα άρχισε και μαθήματα  ηλεκτρικής κιθάρας.

 Το 2008 έλαβε μέρος στο Σεμινάριο Πιάνου της Αθήνας (ενταγμένο στο πρόγραμμα διαγωνισμών «ΦΙΛΩΝΑ») με τον ΄Αρη Γαρουφαλή.

 Φοιτά στην πρώτη  Λυκείου στο Λύκειο Ν. Κυδωνίας Χανίων. ΄Ελαβε αριστεία στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και γνωρίζει δυο ξένες γλώσσες, Αγγλικά (AdvancedLevelCertificate) και Γερμανικά (ZertifikatB1). To χόμπυ του είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

  zafeiropoulos.jpg

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ

 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ – TΣΙΓΚΑΣ   ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ
του  Ορέστη και της Δήμητρας
ετών 11   

 Ωδείο Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους)

 Διδασκαλία κ. Αλίκη Πιαστοπούλου

 

 Ο Αναστάσης γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς μουσικούς. Από το 2006 είναι μέλος της χορωδίας του 3ου  Προγράμματος της Ε.Ρ.Α., πρόσφατα μετονομασθείσας σε Παιδική Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με μαέστρο τη Ρόζη Μαστροσάββα.

Το Δεκέμβριο του ’06 τραγούδησε μαζί με τον τενόρο Λουκά Πανουργιά και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε ζωντανή μετάδοση το έργο του Γ. Δεσποτίδη «εν’ άστρο, ένα φως».

Τον Ιούνιο του 2007 εισήχθη στη μέση στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» με  έπαινο εξαιρετικής επίδοσης. Είναι μαθητής της  Στ΄ δημοτικού στο Α΄  Αρσάκειο σχολείο Ψυχικού.

 liza_karamp.jpg

Β΄ΕΠΑΙΝΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΣΙΔΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,

του Γεωργίου και της Μαρίνας
ετών 13
    

Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας 
Διδασκαλία, κ. ΄Αντζελα Παπαδοπούλου


H
Ε
λισάβετ,  ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 9 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας με την καθηγήτρια ΄Αντζελα Παπαδοπούλου
Απ’ τον Οκτώβρη του 2007 φοιτά στην Α΄ Mέση.

Τα 3 τελευταία χρόνια σπουδάζει με υποτροφία αφού έχει κερδίσει το διαγωνισμό που διεξάγεται στην κατηγορία της. ΄Εχει πάρει το Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό πιάνου της Μαρίκας Μαντζαγριωτάκη το 2006. Της αρέσει να διαβάζει βιογραφίες διάσημων συνθετών, να ακούει και να μελετάει πιανιστική μουσική.

liaros.jpg


Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ
ΛΙΑΡΟΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ,
του Αντωνίου και της Λίλας 

ετών 13
 
Εθνικό Ωδείο, Χ. Καλομοίρη (Κεντρικό)

Διδασκαλία κ. Βικτώριας  Βούρτση

   Αχιλλέας γεννήθηκε στην Αθήνα.  Είναι μαθητής της Β΄  Γυμνασίου του Πειρ. Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και σπουδάζει πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Χ. Καλομοίρη (Κεντρικό) στην Α΄ Μέση με καθηγήτρια την κ. Βικτ. Βούρτση.  Το 2007 απέσπασε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. το Α΄ Βραβείο εκτός συναγωνισμού στην Α΄ κατηγορία.

΄Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με το διακεκριμένο πιανίστα ConstantineGanev.Μιλάει Ιταλικά και σπουδάζει Αγγλικά και Γαλλικά.

della.jpg

 

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ

NTEΛΛΑ ΣΟΦΙΑ - ΛΥΔΙΑ, του Δημητρίου και της Ολυμπίας 
ετών 14 
"ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ",  Βέροια 
 Διδασκαλία κ. Χρήστος Νούλης

 

  Η Σοφία γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου είναι και η μόνιμη κατοικία της.

 Στην ηλικία των 8 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με τον  Κώστα  Παντελίδη  μέσα σε ένα πρόγραμμα του Δήμου Αλεξάνδρειας.

 Από το 2005 μέχρι σήμερα συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στο «Ωδείο  Φίλιππος» της Βέροιας κάνοντας μαθήματα πιάνου με τον  Χρήστο Νούλη.

  Παράλληλα με τα μαθήματα πιάνου παρακολουθεί μαθήματα ιστορίας της μουσικής, solfege (4o έτος), αρμονίας και Dictee.

 Ακόμη, παρακολουθεί μαθήματα Βυζαντινής μουσικής στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης της Βέροιας.

 Παρακολούθησε ως ακροάτρια στην ΄Αφυτο Χαλκιδικής τα καλοκαίρια του 2006 και του 2007 τα σεμινάρια πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κάνοντας  ένα μάθημα με την κ. Ευνουχίδου το (2006)  και ένα με τον κ. Τουφεξή (το 2007).

 Το 2008 έλαβε μέρος στο Σεμινάριο πιάνου της Θεσσαλονίκης (ενταγμένο στο πρόγραμμα διαγωνισμών «ΦΙΛΩΝΑ») με τη Δόμνα  Ευνουχίδου.

  ΄Εχει δώσει 4 ρεσιτάλ στην αίθουσα του Ωδείου ΦΙΛΙΠΠΟΣ»  «Νίκος Σκαλκώτας»,  καθώς επίσης και σε εκδήλωση της Νομαρχίας Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2006, για φιλανθρωπικό σκοπό.

 Τέλος,  συνοδεύει στο πιάνο τη χορωδία του σχολείου της στις σχολικές γιορτές.

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

panagos.jpg

 

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ

ΠΑΝΑΓΟΣ  ΘΕΟΦΑΝΗΣ
του Στυλιανού και της Μαριάννας 
Ετών 13
Εθνικό Ωδείο 

Διδασκαλία κ. Σάββας Ζαφειρόπουλος

 

 

 Ο Θεοφάνης Πανάγος, άρχισε τις μουσικές του σπουδές στην ηλικία των 8 ετών με την κ. Μαρία Λεοντοπούλου, κάνοντας για δυο χρόνια μαθήματα κατ’ οίκον στους Αγίου Θεοδώρους Κορινθίας.  Στην ηλικία των 10 ετών έγινε σπουδαστής του Εθνικού Ωδείου με καθηγητή τον Σάββα Ζαφειρόπουλο.
Στις 2 Απριλίου 2005 διακρίθηκε με Β΄ Βραβείο στο διαγωνισμό «Ταλέντα – Βραβεία «ΦΙΛΩΝΑ» στην Α΄ κατηγορία.

Στις 8 Απριλίου του ίδιου έτους διακρίθηκε με το Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό της «Χ.Ο.Ν.» και στις 28 Οκτωβρίου 2005 διακρίθηκε με 4ο Βραβείο στον 11ο Παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου «KONZERTEUM” στην Α΄ Κατηγορία. 
To 2006 διακρίθηκε με το Γ΄ Βραβείο και Χάλκινο Μετάλλιο στο διαγωνισμό «Ταλέντα – Βραβεία ΦΙΛΩΝΑ» στη Β΄ Κατηγορία.

alexandrakis.jpg

 

 Β΄ΕΠΑΙΝΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ   ΓΙΩΡΓΟΣ, του Αθανασίου και της Ελένης

ετών 17
Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης

Διδασκαλία, κ. Λίτσα Αντύπα

 


Ο  Γιώργος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. 
Είναι Αριστούχος μαθητής της Β΄Λυκείου και προετοιμάζεται για την Ανώτατη Εκπαίδευση.  Παρακολουθεί μαθήματα πιάνου στην τάξη της Α΄ Ανωτέρας, στο Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης, απ’ όπου και πήρε το πτυχίο της  Αρμονίας με βαθμό ΄Αριστα!

Συμμετείχε στους διαγωνισμούς της Χ.Ο.Ν. 2005 και 2006 απ' όπου απέσπασε το 1ο και 2ο Βραβείο στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία. Επίσης, στον διαγωνισμό του "ΦΙΛΩΝΑ", απ' όπου απέσπασε 3ο ΄Επαινο στο Επίπεδο της Μέσης και τον 1ο ΄Επαινο στην Γ΄Κατηγορία το 2007. 

΄Εχει παρακολουθήσει Σεμινάρια πιάνου με καθηγητές τους  ΄Αρη Γαρουφαλή, Γιώργο Μάνεση καθώς επίσης και τα μαθήματα της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας του.Κ.Ω.Θ.

 

Δ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 papad.jpg

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ
του  Εμμανουήλ και της  Φεβρονίας ,
  
ετών  22  Ωδείο Αθηνών

   Διδασκαλία, ΄Αρης Γαρουφαλής

       Ο Μιχάλης γεννήθηκε στο Μαρούσι. Προέρχεται από μουσική οικογένεια. Στην ηλικία των τεσσάρων εγγράφεται στα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας του ωδείου Φίλιππος Νάκας, από όπου και αποφοιτά το καλοκαίρι του 1993.
    Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εγγράφεται στην α΄ Προκαταρκτική της τάξης του πιάνου της διδασκάλισσας κ. Εφηλένας Γραμματικάκη στο Ωδείο Αθηνών.  
Παράλληλα παρακολουθεί τα υποχρεωτικά μαθήματα εκ των οποίων σε κάποια από αυτά έχει βραβευτεί: 5ο Σολφέζ,
Dictee, PrimaVista, καλύτερο γραπτό 3ης Αρμονίας (με τη διδασκάλισσα κ. Ε.Ρες). Επίσης έχει βραβευτεί δύο φορές στο μάθημα Μουσικής Δωματίου της τάξης του καθηγητή κ. Τάτση Αποστολίδη (Ρ. Hindemith Σονάτα για κοντραμπάσο και πιάνο, Ρ. Schumann Κουιντέτο για πιάνο, δυο βιολιά, βιόλα και βιολοντσέλο).

Στη συνέχεια, ύστερα από το πέρας των προαγωγικών εξετάσεων προς  Ανωτέρα, εγγράφεται στην τάξη του πιάνου του καθηγητή  κ. ΄Αρη Γαρουφαλή, στον οποίο και συνεχίζει να φοιτά, ευρισκόμενος στην  Ε΄ Ανωτέρα.

΄Εχει βραβευτεί δύο φορές στην τάξη του πιάνου: Στη Β΄ Ανωτέρα για την καλύτερη εκτέλεση μέρους κοντσέρτου (3oBeethoven) και στη Δ΄ Ανωτέρα με το βραβείο  «Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα» για την καλύτερη εκτέλεση ρομαντικού κοντσέρτου (2ο Liszt).   
  
Eίναι πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας (΄Αριστα Παμψηφεί και Διάκριση, τάξη κ. Χ. Κανά στο Ωδείο Αθηνών) καθώς και τελειόφοιτος των τάξεων Αντίστιξης (τάξη κ. Χ. Κανά) και Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων (τάξη κ. Ν. Ξανθούλη) στο Ωδείο Αθηνών. 
    Επίσης είναι τελειόφοιτος  του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών.
    
      Τέλος, από τον Οκτώβριο του 2007 είναι εγγεγραμμένος στην τάξη Διεύθυνσης Ορχήστρας του καθηγητή κ. Λουκά Καρυτινού στο Ωδείο Αθηνών, στην οποία και συνεχίζει έως σήμερα.

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2607

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 2406

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 2073

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα