ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΕΣΠΕΡΙΝΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Το Σχολείο διακρίθηκε με ΒΡΑΒΕΙΟ


΄Ετσι περιγράφουν τις δραστηριότητές τους οι μαθητές:

       Αυτή τη χρονιά στο σχολείο μας, εμείς οι μαθητές καταφέραμε να αναπτύξουμε κάποιες πρωτόγνωρες για τους περισσότερους δραστηριότητες. Τώρα πλέον μετά από ένα σχολικό έτος, ξέρουμε ότι μπορούμε να ανεβάσουμε ένα θεατρικό έργο ή να κατασκευάσουμε ψηφιδωτά, να δημιουργήσουμε και να λειτουργήσουμε τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας σε συνεργασία με τους καθηγητές και φυσικά να γράψουμε το περιοδικό μας,    «ΤΟ ΠΥΡΟΦΑΝΙ»

΄Ενα περιοδικό με θέματα που μας αφορούν και μας ενδιαφέρουν. ΄Ενα περιοδικό του  σχολείου που ζει τον παλμό της εποχής μας.

Με τη σκέψη λοιπόν να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ζωντανό, ενδιαφέρον και μέσα στην πραγματικότητα, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε προβλήματα της εποχής μας, όπως η συμβίωση, η οικογένεια, η επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση, τα προβλήματα των καιρών κ.λ.π.

΄Ισως μέσα από τα περιοδικό μας, σας δώσουμε συμβουλές και πρακτικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας.

     Για τίτλο του περιοδικού μας διαλέξαμε τη λέξη «Πυροφάνι», που σηματοδοτεί το σχολείο μας που είναι νυχτερινό, καθώς και την πόλη μας που έχει παράδοση στη θάλασσα.

Βραβεύτηκε ο καθηγητής  κ. Βαγγέλης Μαρίνης

Και οι μαθητικές ομάδες: Θεάτρου, ψηφιδωτών, Δανιστικής Βιβλιοθήκης, και η συντακτική Επιτροπή του περιοδικού

  Σύντομα  υλικό από τις δραστηριότητες του Σχολείου

 Ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδεία, το οποίο ΤΙΜΗΣΕ το Σχολείο μέσα από τους διαγωνισμούς "ΦΙΛΩΝΑ".

Είσοδος Μελών

mail.google 3
Ιουλ 2607

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Φώς στο σκοτάδι, που χαρίζει την ελπίδα, 'Ιριδας χρώματα ξεχύνονται εμπρός σου, Λάμψεις ουράνιες που τρέφουν την πατρίδα, Ωραίου και Αληθινού Ναός όπου Νούς σε προσκύνημα κερί ανάβει Aγάπης, Κάλλους, Πνεύματος. Σε αντάρας πέλαγα, σύ, ω!… Περισσότερα
Οδυσσέας Ελύτης
Μαρ 2405

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

OΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Νεανικά χρόνια Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της… Περισσότερα
Κωστής Παλαμάς
Μαρ 2072

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας… Περισσότερα